Κρίση Πανικού πως εμφανίζεται

Η Κρίση Πανικού εμφανίζεται ξαφνικά, χωρίς κάποια φανερή αιτία. Ξαφνικά, εκεί που όλα φαίνονται μια χαρά. Για το άτομο που την βιώνει είναι σαν ένα τρομοκρατικό χτύπημα…ξαφνική και επώδυνη. Τη στιγμή της κρίσης όλα είναι πολύ έντονα…ένα γενικευμένο αίσθημα φόβου σε πλημμυρίζει. Το άτομο ερμηνεύει εσφαλμένα το περιβάλλον του και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, και πιστεύει ότι αυτό που του συμβαίνει απειλεί τη ζωή του. Νιώθει ότι δεν μπορεί να πάρει ανάσα, ότι κάτι «κακό» θα του συμβεί και ίσως πεθάνει. Τρομακτικό κοκτέιλ συναισθημάτων.

κρίση πανικού
Κρίση Πανικού - Πως εμφανίζεται

Ειδικά την πρώτη φορά αυτό που νιώθει το άτομο είναι ακόμα πιο τρομακτικό, επειδή δεν γνωρίζει τι του συμβαίνει και νομίζει ότι θα πάθει καρδιακή προσβολή ή κάτι άλλο και θα πεθάνει. Το συναίσθημα του φόβου επιδεινώνει ακόμα περισσότερα τα ήδη έντονα σωματικά συμπτώματα. Η αναπνοή επιταχύνεται και το άτομο νιώθει σαν να μη του φτάνει ο αέρας. Η καρδιά «κοντεύει να βγει από το στήθος» λόγω της ταχύτητας και της δύναμης με την οποία χτυπάει.

Οι δύο κλάδοι του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος (ΑΝΣ), τοΣυμπαθητικό Νευρικό Σύστημα (ΣΝΣ) και το Παρασυμπαθητικό Νευρικό Σύστημα (ΠΝΣ) αποτελούν ένα είδος τραμπάλας, δηλαδή το ένα εξισορροπεί την δράση του άλλου, ώστε να μην βγαίνουν οι λειτουργίες του οργανισμού εκτός φυσιολογικών ορίων. Όταν δηλαδή αυξάνεται η συμπαθητική μας διέγερση τότε μειώνετε η παρασυμπαθητική και το αντίστροφο.

Το φυσιολογικό στρές, δηλαδή εκείνο που παράγεται από φυσικούς/πραγματικούς και όχι φανταστικούς στρεσογόνους παράγοντες, είναι τοωφέλιμο στρες. Είναι εκείνο που μας κινητοποιεί για δράση, να λύσουμε προβλήματα, να προχωρήσουμε τις υποθέσεις μας, να εξελιχθούμε.

Το στρές όπως ήδη αναφέραμε, είναι μια φυσιολογική διεργασία απέναντι στις αλλαγές του περιβάλλοντος (εσωτερικό ή εξωτερικό).

Άγχος και Στρες

Πληροφορίες κ ορισμοί

Κρίσεις Πανικού

Το αποκορύφωμα του άγχους.

Ζητήστε ραντεβού

Εάν χρειάζεστε ραντεβού ή να ρωτήσετε οτιδήποτε σχετικά , είμαστε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί  μας.

Αποστολή Μηνύματος

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment