Οπτικόακουστική διέγερση

Η Οπτικόακουστική διέγερση (ΟΑΔ/AVE) είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί παλμούς φωτός και ήχου σε συγκεκριμένες συχνότητες, ώστε να οδηγήσει τον εγκέφαλο σε διάφορα μοτίβα εγκεφαλικών κυμάτων, με έναν απαλό και ασφαλή τρόπο. Επηρεάζοντας τις συχνότητες των εγκεφαλικών κυμάτων σας, έχετε τη δυνατότητα να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, να ακονίσετε το μυαλό σας και να αυξήσετε τα επίπεδα χαλάρωσης, όλα αυτά με το πάτημα ενός απλού κουμπιού!

Καθώς η ψυχική μας διάθεση προκαλεί σωματικά συμπτώματα που μας κάνουν να υποφέρουμε πρέπει να ασχοληθούμε τόσο με τα αίτια που τα προκαλούν, όσο και με τα ίδια τα συμπτώματα.

οπτικόακουστική διέγερση
οπτικόακουστική διέγερση

Η μέθοδος AVE είναι ικανή να παράγει συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων που είναι κατάλληλες για κάθε κατάσταση μέσω της διαδικασίας της παράσυρσης (της τάσης των φυσιολογικών διαδικασιών να αντικατοπτρίζουν περιβαλλοντολογικά ερεθίσματα). Η AVE επίσης αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, και αυξάνει το μεταβολισμό της γλυκόζης για βελτιωμένη  λειτουργία των νευρώνων. Το συνολικό αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών είναι η βελτιωμένη νοητική λειτουργία. Είναι μια αποτελεσματική, ανέξοδη εναλλακτική θεραπεία για πολλές διαταραχές όπως το άγχος, την απόσπαση της προσοχής, την εποχιακή συναισθηματική διαταραχή, το μετατραυματικό στρες, την ινομυαλγία και το χρόνιο πόνο. Τα μηχανήματά μας AVE χρησιμοποιούνται επιτυχώς για τη βελτίωση της φυσικής απόδοσης αθλητών, της ακαδημαϊκής απόδοσης φοιτητών και της νοητικής λειτουργίας ηλικιωμένων.

μέθοδος AVE

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ;

Η ΟΑΔ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Υπηρεσίες

Απορίες - Ερωτήσεις ;

Για περισσότερες πληροφορίες ή απαντήσεις στις απορίες σας επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας .

Send message

Ένας σημαντικός σκοπός της παράσυρσης είναι να παραχθεί μια κατάσταση διαχωρισμού, δηλαδή μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης, παρόμοιας με το διαλογισμό. Τα οφέλη αποκατάστασης του εγκεφάλου/σώματος που παράγονται σ΄ αυτή την κατάσταση, όμοια με τη βαθιά ύπνωση, καθιστούν τη μέθοδο AVE πολύ χρήσιμη σε πληθώρα παθήσεων. Η κατάσταση διαχωρισμού παρατηρείται αρχικά με την διαπίστωση βαθιάς και διαφραγματικής αναπνοής. Τα χέρια και τα πόδια θερμαίνονται, καθώς οι αρτηρίες διαστέλλονται. Το χρώμα του δέρματος γίνεται πιο ροδαλό, μιας και η ροή του αίματος αυξάνεται σε όλο το πρόσωπο και σώμα. Η ροή του αίματος αυξάνεται και στον εγκέφαλο. Το άτομο βιώνει αίσθημα βαθύτατης χαλάρωσης και ικανοποίησης, καθώς ευεργετικοί νευροδιαβιβαστές απελευθερώνονται στον εγκέφαλο. Όταν το άτομο βρίσκεται σ’ αυτή την υπνωτική κατάσταση, απελευθερώνονται τα χημικά αναγέννησης και διόρθωσης του μυαλού/σώματος (παρασυμπαθητικές ορμόνες) και οι σταθεροποιητικοί νευροδιαβιβαστές όπως η σεροτονίνη, οι ενδορφίνες και η ντοπαμίνη, κάτι που επαναφέρει την καλή εγκεφαλική λειτουργία. Η μέθοδος AVE συμβάλλει σ’ αυτή την διόρθωση, παρέχοντας μια ανάπαυλα από το στρες, αυξάνοντας την εγκεφαλική ροή αίματος και ενθαρρύνοντας τα σήματα σε προβληματικούς νευρώνες, κάτι που επιτρέπει στον εγκέφαλο να επιστρέψει στη φυσιολογική του λειτουργία.

Όταν τα αποτελέσματα της AVE πάνω στο μυαλό/σώμα εκτιμηθούν πλήρως, η εμπειρία γίνεται τόσο τακτική και ευεργετική, όπως πολλά άλλα απολύτως απαραίτητα πράγματα στη ζωή μας, όπως ο ποιοτικός ύπνος, η καλή διατροφή, το καθαρό νερό και η άσκηση. Ο ύπνος είναι άλλη μια περιοχή που η AVE έχει αποδείξει ότι δρα ευεργετικά, συμβάλλοντας έτσι στη φυσιολογική διαδικασία αναγέννησης του κορμιού και του εγκεφάλου.

Πολλά πράγματα συμβαίνουν ενόσω χρησιμοποιείται μια συσκευή AVE

1) Αλλάζει η δραστηριότητα του εγκεφαλογραφήματός σας –  Καθώς αλλάζει η συχνότητα της AVE, αλλάζει παράλληλα και η συχνότητα στον εγκέφαλο – τόσο εύκολο είναι! Για παράδειγμα, οι συνεδρίες μας «Νιώθω καλύτερα» επανασταθεροποιούν τα εγκεφαλικά κύματα, καταπιέζοντας τα Άλφα στο αριστερό μετωπιαίο τμήμα, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν τα Άλφα στο δεξί μετωπιαίο τμήμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

2) Διαχωρίζεστε – όταν χρησιμοποιείτε AVE, απορροφάστε από την παρούσα στιγμή και αφήνετε στην άκρη σκέψεις που έχουν να κάνουν με τα καθημερινά προβλήματά σας, τα πιεστικά ωράρια, τους λογαριασμούς, τις ανησυχίες, τις απειλές ή τα άγχη, και διακόπτεται η μη υγιής νοητική «φλυαρία». Ο διαχωρισμός περιλαμβάνει μια «αποσύνδεση» του εαυτού μας από τις σκέψεις και από την αντίληψη του κορμιού μας, όπως το βιώνει κανείς σε κατάσταση βαθιού διαλογισμού. Ο διαχωρισμός ξεκινά σε 4 με 8 λεπτά μετά την σωστά εφαρμοσμένη AVE.

 

3) Σταθεροποιείται το μεταιχμιακό σύστημά σας – το σώμα σας ηρεμεί, η αναπνοή σας γίνεται ρυθμική, τα χέρια σας θερμά και οι μύες σας χαλαρώνουν.

4) Παράγεται μια πληθώρα νευροδιαβιβαστών – άτομα με καταθλιπτική διάθεση έχουν χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης και νορεπινεφρίνης. Η AVE ενδυναμώνει τα επίπεδα σεροτονίνης και νορεπινεφρίνης στον εγκέφαλο, ώστε να βελτιωθεί η συνολική ευεξία του ατόμου.

5) Αυξάνεται η ροή του αίματος στον εγκέφαλο – η ροή του αίματος στον εγκέφαλο σχετίζεται με πολλές μορφές νοητικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων του άγχους, της κατάθλιψης, διαταραχών της προσοχής και μειωμένης γνωστικής λειτουργίας. Η εγκεφαλική ροή αίματος έχει μια τάση να μειώνεται, όσο γερνάμε, προκαλώντας έτσι συχνά και νοητική εξασθένιση. Άτομα που πάσχουν από καταθλιπτική διάθεση συνήθως έχουν χαμηλότερα επίπεδα εγκεφαλικής ροής αίματος στο αριστερό μετωπιαίο και στο προμετωπιαίο λοβό.

1 Comment

  1. Με ενδιαφέρει η παραπάνω θεραπεία. Θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες. Κόστος, αριθμό συνεδριών (περίπου) κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment