Βιοανάδραση

βιοανάδραση - ψυχολόγος θεσσαλονίκη
βιοανάδραση

Η Βιανάδραση είναι μία σύγχρονη μη φαρμακευτική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιεί μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και εξειδικευμένο λογισμικό, προκειμένου να οπτικοποιήσει τις ψυχοφυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Η μέθοδος αυτή ΔΕΝ βλάπτει την υγεία, ΔΕΝ έχει παρενέργειες, ΔΕΝ εκπέμπει ραδιενέργεια που μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό του ατόμου, ΔΕΝ οδηγεί σε εξάρτηση και είναι ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Με την Βιοανάδραση έχουμε την δυνατότητα να «μετρήσουμε» τα επίπεδα διέγερσης /άγχους στον οργανισμό και να προσδιορίσουμε ποια φυσιολογική λειτουργία επηρεάζει περισσότερο (νευρικό σύστημα, καρδιοαγγειακή λειτουργία, αναπνευστική λειτουργία κτλ.). Μας δίνει δηλαδή ανάδραση (πληροφόρηση) των βιολογικών μας λειτουργιών (βίο- ανάδραση)

Με το μηχάνημα για τη Βιοανάδραση μπορούμε να μετρήσουμε αντικειμενικά και πιστοποιημένα τα επίπεδα Συμπαθητικής Διέγερσης του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος, Καρδιοαγγειακή Λειτουργία, Αναπνευστική Λειτουργία, Μυϊκή Διέγερση, Θερμοκρασία Σώματος, Συχνότητες Εγκεφαλικών Κυμάτων και πολλά άλλα.

Οι μετρήσεις αυτές έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Μας ενημερώνουν ποιες φυσιολογικές λειτουργίες βρίσκονται εκτός φυσιολογικών ορίων, όπως ακριβώς κάνει το πιεσόμετρο που έχουμε στο σπίτι μας και μετράμε την αρτηριακή μας πίεση, ή το θερμόμετρο που μας ενημερώνει για την θερμοκρασία του σώματός μας.

Το πιεσόμετρο ούτε ανεβάζει, ούτε κατεβάζει την αρτηριακή μας πίεση, όπως και το θερμόμετρο δεν μπορεί να αλλάξει την θερμοκρασία του σώματός μας. Η πληροφορία όμως είναι σημαντική και αναλόγως το τι θα μας δείξει η μέτρηση αποφασίζουμε σε τι ενέργειες πρέπει να προβούμε, προκειμένου να «επιδιορθώσουμε» το πρόβλημα.

Έτσι ακριβώς και με το μηχάνημα της Βιοανάδρασης απλά θα πληροφορηθούμε για τις φυσιολογικές μας λειτουργίες και από εκεί και πέρα με την κατάλληλη εκπαίδευση το άτομο μαθαίνει να «ρυθμίζει τις φυσιολογικές του λειτουργίες», μόνος του, χωρίς φάρμακα και χωρίς κάποιο μηχάνημα. Εφαρμόζοντας τις τεχνικές στις οποίες θα εκπαιδευτεί, παρακολουθεί συνεχόμενα τις αντιδράσεις των φυσιολογικών του λειτουργιών και έτσι αντικειμενικά επιβεβαιώνει και διαπιστώνει αν η τεχνική που εφάρμοσε είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα στον οργανισμό του ή χρειάζεται να εφαρμόσει κάποια άλλη τεχνική.

Η Βιοανάδρασης βασίζεται στη διαδικασία της μάθησης, οπότε ο καθένας μπορεί να εκπαιδευτεί στην διαχειρισή των φυσιολογικών του λειτουργιών και του άγχους, φτάνει να μπει στη διαδικασία και να θέλει, όπως ο καθένας που θέλει μπορεί να μάθει οδήγηση, μια ξένη γλώσσα, τέννις κτλ.

Είναι πολύ γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική μέθοδος.Το άτομο μπορεί σε 8-10 διπλές συνεδρίες να εκπαιδευτεί να ελέγχει τις πιο σημαντικές φυσιολογικές λειτουργίες στον οργανισμό του. Αυτή η γνώση μένει για πάντα και αλλάζει τη ζωή του ατόμου για πάντα. Έτσι μπορεί ο καθένας να ελέγχει τα δυσάρεστα σωματικά συμπτώματα που προκαλεί το έντονο άγχος (ταχυκαρδία, δύσπνοια, εφίδρωση, μυϊκή διέγερση κτλ) και παράλληλα να προστατεύει την υγεία του, διατηρώντας  τον οργανισμό και φέρνοντάς το όποτε θέλει σε μία ισορροπία.

Το μηχάνημα τη Βιοανάδραση είναι ένα ιατρικό εργαλείο, πιστοποιημένο και αξιόπιστο όπως αξιόπιστα είναι τα μηχανήματα που διαθέτουν οι ιατροί στα νοσοκομεία, όπως πιστοποιημένο και αξιόπιστο είναι το πιεσόμετρο και το θερμόμετρο που έχετε στο σπίτι σας. Για το λόγο αυτό οι μετρήσεις με το μηχάνημα για τη Βιοανάδραση δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Είναι αντικειμενικές, αξιόπιστες και πραγματικές.

Αν ψάχνετε για ψυχολόγος στη θεσσαλονίκη , ή ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει

Ψυχολόγος Θεσσαλονίκη

Κέντρο ψυχοθεραπείας- Θεσσαλονίκη

Υπηρεσίες

Απορίες - Ερωτήσεις ;

Για περισσότερες πληροφορίες ή απαντήσεις στις απορίες σας επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας .

Send message

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment