Ψυχολόγος Μαριάνα Τσάκοβα

Σπουδές – Κατάρτιση

Ψυχολόγος Μαριάνα Τσάκοβα – Είμαι πτυχιούχος του Ψυχολόγος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη από το 2007, με άδεια άσκησης επαγγέλματος (ΑΡ. ΑΔ. 15099).

Πριν γνωρίσω τον υπέροχο κόσμο της ψυχολογίας είχα ολοκληρώσει τις πρώτες μου σπουδές με ειδικότητα «Αυτοματισμός και Αυτοματοποίηση της Χημικής Βιομηχανίας», και μετέπειτα έκανα μετεκπαίδευση στην Χρηματοοικονομική Συμβουλευτική.

Ψυχολόγος Μαριάνα Τσάκοβα

Ψυχολόγος Μαριάνα Τσάκοβα

Ψυχολόγος στο κέντρο Αυτοίαση

Mε την ολοκλήρωση των βασικών μου σπουδών στην Ψυχολογία στράφηκα προς το χώρο των ψυχοσωματικών διαταραχών και τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισής τους. Εντυπωσιασμένη από την αλληλεπίδραση της ψυχολογικής μας διάστασης με τις φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπου, μετεκπαιδεύτηκα στην αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών διαταραχών με την μέθοδο της Βιοανάδρασης, και στην εκπαίδευση του ανθρώπου στην Διαχείριση του Άγχους και όλων των Αγχώδων Διαταραχών και Διαταραχών Διάθεσης με την βοήθεια της Γνωστικής Θεραπείας σε συνδυασμό με την μέθοδο της Βιοανάδρασης και της Νευροανάδρασης.  Επίσης η μετεκπαίδευση μου συνεχίστηκε στην αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διάσπασης Προσοχής και της Υπερκινητικότητας στα παιδιά με την χρήση της Νευροανάδρασης.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα εκπαιδεύομαι στην Ομοιοπαθητική Επιστήμη και συγκεκριμένα στη χρήση και τη χορήγηση Ομοιοπαθητικών Φαρμακευτικών Σχημάτων, προκειμένου να μπορώ να παρέχω ακόμα πιο ολοκληρωμένες λύσεις και ολιστική θεραπεία στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Λαμβάνοντας υπόψη την γρήγορη και δυναμική εξέλιξη της επιστήμης της Ψυχολογίας δεν έχω σταματήσει την προσωπική μου εξέλιξη και την συνεχή απόκτηση καινούργιων γνώσεων με την παρακολούθηση εκπαιδευτικών και ενημερωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εμπειρία

Ως ψυχολόγος πραγματοποίησα την υποχρεωτική πρακτική άσκηση στην Α’ Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Εκεί εργάστηκα στο Ιατρείο Alzheimer και στο Ιατρείο Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, όπως και στην ψυχολογική υποστήριξη ασθενών της κλινικής.  Παράλληλα για ένα χρόνο εργάστηκα εθελοντικά στο Ιατρείο Ημέρας Alzheimer το οποίο διοργάνωνε η εταιρίας Alzheimer με την υποστήριξη της Μητρόπολης Λαγκαδά παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση σε ασθενείς με Alzheimer στην Θεσσαλονίκη.

Το 2010 πραγματοποίησα το όραμα μου να δημιουργήσω έναν χώρο όπου θα μπορώ να παρέχω τις γνώσεις και την εμπειρία μου σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έτσι γεννήθηκες ο χώρος  της «ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ» όπου για πέντε χρόνια βοήθησα δεκάδες ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στη ζωή τους.

Πριν ασχοληθώ και εργαστώ ως ψυχολόγος, για αρκετά χρόνια ασχολήθηκα με εμπορικές επιχειρήσεις, εισαγωγές-εξαγωγές κτλ. Έκανα μετεκπαίδευση στην Χρηματοοικονομική Συμβουλευτική και για οκτώ χρόνια είχα ατομική επιχείρηση ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος με ειδίκευση στην ανάπτυξη Επιχειρηματικών Σχεδίων, Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων και Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε Επιχειρήσεις.

Η εμπειρία μου στο κόσμο των επιχειρήσεων ως ψυχολόγος με έφερε σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα της σημερινής εποχής και αναγνώρισα την ανάγκη για υποστήριξη και βοήθεια που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος. Έτσι συνδυάζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου ως ψυχολόγος, μαζί με τις γνώσεις και την εμπειρία μου ως σύμβουλος επιχειρήσεων, μπορώ να παρέχω ουσιαστική βοήθεια η οποία να βασίζεται σε ρεαλιστικές και πρακτικές βάσεις και συμβουλές  και όχι μόνο θεωρητικές συμβουλές και κανόνες που δύσκολα εφαρμόζονται στην πραγματική ζωή.

Κέντρο Αυτοϊαση

Ζητήστε ραντεβού

Εάν χρειάζεστε ραντεβού ή να ρωτήσετε οτιδήποτε σχετικά , είμαστε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί  μας.

Send message

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment