Τι είναι η ΥΓΕΙΑ και τι είναι η ΑΡΡΩΣΤΙΑ
Τι είναι η ΥΓΕΙΑ και τι είναι η ΑΡΡΩΣΤΙΑ

Τι είναι υγεία και τι είναι αρρώστια

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγείας,  υγεία είναι:

«Η ισορροπία του εσωτερικού μας εαυτού/ περιβάλλον σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον».

Όταν δεν υπάρχει ισορροπία τότε παρουσιάζονται οι ασθένειες (ψυχολογικές και σωματικές). Είμαστε «προγραμματισμένοι» να είμαστε υγιής, ενώ η αρρώστια είναι μία μη φυσική κατάσταση του οργανισμού μας την οποία  προσπαθεί να αποφύγει με κάθε τρόπο και μηχανισμό που διαθέτει.

Θα μπορούσαμε όμως να δούμε την αρρώστια και ως την προσπάθεια του οργανισμού να επαναφέρει την ισορροπία στον οργανισμό μας, ως την ευεργετική δράση του που αποβλέπει στο να διώξει τις δηλητηριασμένες ουσίες, να επιδιορθώσει τις βλάβες,  τις οποίες εμείς οι ίδιοι, επιτρέψαμε να περάσουν και να εγκατασταθούν μέσα στον οργανισμό μας ή εμείς οι ίδιοι προκαλέσαμε.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος και θεωρούν την αρρώστια κάτι σαν τον «ανταγωνιστή της Υγείας» Αυτό όμως είναι λάθος. Υγεία είναι η φυσική κατάσταση του Ανθρώπου, ενώ η Αρρώστια είναι απλώς η απουσία της Υγείας. Αυτό που ο άνθρωπος ονομάζει αρρώστια δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια του οργανισμού να απομακρύνει ή να μας αναγκάσει να απομακρύνουμε μία ανώμαλη/ ανισόρροπη κατάσταση που βιώνουμε.

Ο κάθε άνθρωπος, αλλά και κάθε έμβιο ον διαθέτει την ιδιότητα της ομοιόστασης, δηλαδή την ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί τις φυσιολογικές για αυτόν εσωτερικές συνθήκες (θερμοκρασία, ορμόνες κτλ), παρά τις μεταβολές του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Κανείς οργανισμός δεν μπορεί να αρρωστήσει, όταν διατηρούνται προσεχτικά οι κατάλληλες συνθήκες.

Η υγεία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ζωή κάτω από κανονικές συνθήκες, ενώ αρρώστια είναι πάλι ζωή, αλλά κάτω από ανώμαλες συνθήκες.

Αυτοϊαση

Πληροφορίες

Απορίες - Ερωτήσεις ;

Για περισσότερες πληροφορίες ή απαντήσεις στις απορίες σας επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας .

Send message

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment