γιατί αρρωσταίνει ο άνθρωπος
γιατί αρρωσταίνει ο άνθρωπος

Γιατί αρρωσταίνει ο άνθρωπος

Ο σύγχρονος άνθρωπος , επηρεασμένος από την σύγχρονη πραγματικότητα (άγχος, έλλειψη σωματικής άσκησης, συναισθηματική ένταση, κακή διατροφή, μόλυνση του περιβάλλοντος, παθητική στάση απέναντι στον εαυτό του, έλλειψη γνώσεων, υπερφορτωμένο και επιβαρυντικό περιβάλλον κτλ)   βάζει τον οργανισμό του σε μία συνεχή ανισορροπία με αποτέλεσμα να αρρωσταίνει. Παράλληλα αδυνατεί να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει πλήρως τόσο τους  εξελιγμένους και τέλειους μηχανισμούς Αυτοϊασης  που διαθέτει όσο και τις απίστευτες δυνατότητες του εγκεφάλου του, έτσι ώστε να ζήσει μια ζωή γεμάτη υγεία και ευτυχία.

Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν είναι κατάλληλα «εκπαιδευμένος» και δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις έτσι ώστε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες με τις οποίες θα βοηθήσει τον οργανισμό του να κάνει την δουλεία για την οποία είναι φτιαγμένος, δηλαδή να μας θεραπεύσει. Στο σπασμένο πόδι γνωρίζουμε ότι για να θεραπευτεί πρέπει ο ιδικός ιατρός να μας βάλλει γύψο, δηλαδή να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε ο οργανισμός σιγά σιγά να «κολλήσει» το κόκαλο. Ούτε ο ιατρός, αλλά ούτε το γύψο «κολλάει» το κόκαλο. Εμείς οι ίδιοι το κάνουμε, ο ίδιος ο οργανισμός μας το κάνει. Δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε αυτό.

Ο οργανισμός μας διαθέτει αντίστοιχους μηχανισμούς αυτοϊασης για το κάθε πρόβλημα υγείας που εμφανίζεται στο σώμα μας. Για να τους ενεργοποιήσουμε όμως είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για αυτό, τόσο στο εξωτερικό μας περιβάλλον, όσο και στο εσωτερικό μας περιβάλλον, δηλαδή στο νου μας. Και αν δεν μπορούμε ή δεν ξέρουμε να το κάνουμε μόνοι μας, πρέπει να απευθυνθούμε στον κατάλληλο ιδικό για να μας βοηθήσει. Όταν μας πονάει το δόντι, δεν προσπαθούμε μόνοι μας να κάνουμε ένα σφράγισμα, ούτε απευθυνόμαστε στους φίλους μας που δεν είναι οδοντίατροι να μας κάνουν το σφράγισμα. Επιλέγουμε με προσοχή τον κατάλληλο ιδικό οδοντίατρο (και όχι γαστρεντερολόγο για παράδειγμα) και του ζητάμε την βοήθειά του.

Πρέπει να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας, για να μας βοηθήσει και αυτός με την σειρά του. Για το σκοπό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα απ΄ όλους τους ανθρωπιστικούς επιστημονικούς και μη κλάδους (ιατρική, ψυχολογία, θρησκεία,  κτλ.).

Χρειάζεται μία ολιστική προσέγγιση και αντιμετώπιση για να έχουμε αποτελεσματική επαναφορά του οργανισμού μας στην ισορροπία. 

Αυτοϊαση

Πληροφορίες

Απορίες - Ερωτήσεις ;

Για περισσότερες πληροφορίες ή απαντήσεις στις απορίες σας επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας .

Send message

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment