Κεφαλαλγία

Η Κεφαλαλγία Tύπου Tάσης (ΚΤΤ) είναι ο πιο συχνός τύπος κεφαλαλγίας. Περιγράφεται  σαν ένας σταθερός αμβλύς πόνος εντοπισμένος στην βάση του κρανίου και στην περιοχή του αυχένα. Πολλές φορές έχει μορφή στεφάνης πού συνθλίβει το κρανίο περιμετρικά. Ο πόνος επίσης μπορεί να εντοπιστεί στην περιοχή των κροτάφων ή του μετώπου (πάνω από τα μάτια). Η συχνότητα και η διάρκεια ποικίλουν. Μπορεί να εμφανίζεται καθημερινά και να διαρκεί από μερικά λεπτά μέχρι πολλές μέρες.Η Κεφαλαλγία Τάσεως, δημιουργείται από την αυξημένη σύσπαση των μυών του προσώπου, της κεφαλής, του αυχένα και του ώμου.

Κεφαλαλγία
Κεφαλαλγία

Στον πονοκέφαλο τύπου τάσεως τις περισσότερες φορές πονάνε και οι δύο πλευρές του κεφαλιού.Άνθρωποι που πάσχουν από τέτοιους πονοκεφάλους τους περιγράφουν «σαν να τους σφίγγει το κεφάλι κάτι πολύ δυνατό» ή «σαν να υπάρχει ένα βάρος πάνω στο κεφάλι τους».

Στην περίπτωση της κεφαλαλγίας τύπου τάσης, όπως και στην ημικρανία, το άτομο έχει αποκτήσει μια δυσλειτουργική συνήθεια να σφίγγει κάποιους μύες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ακόμα και στον ύπνο του και αυτό το σφίξιμο προκαλεί τον πόνο. Το άτομο πρέπει πρώτα απ΄όλα να ενημερωθεί με λεπτομέρειες για την ΚΤΤ ή την ΗΜ και να κατανοήσει πως σχετίζονται με το στρες. Η ομάδα μας εκπαιδεύει το άτομο, με τη βοήθεια της ηλεκτρομυογραφικής βιοανατροφοδότησης, να ελέγχει και να κατευνάζει την μυϊκή ένταση ώστε να εξαλειφτούν τα συμπτώματα της ΚΤΤ ή της ΗΜ. Η παρέμβαση μας ολοκληρώνεται με την εκπαίδευση στη χαλάρωση και σε τεχνικέςδιαχείρισης του στρες.

Ψυχοσωματικές Διαταραχές

Πληροφορίες κ ορισμοί

Ζητήστε ραντεβού

Εάν χρειάζεστε ραντεβού ή να ρωτήσετε οτιδήποτε σχετικά , είμαστε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί  μας.

Αποστολή Μηνύματος

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment