Δυσλεξία

Δυσλεξία
Δυσλεξία

Πρόκειται για ΕΜΔ του γραπτού λόγου. Ο ακριβής ορισμός της «δυσλεξίας» αποτελεί αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης. Ο Adams από το 1969 είχε εντοπίσει 32 διαφορετικούς ορισμούς για τη δυσλεξία σε ψυχολογικά και ιατρικά λεξικά, καθώς και στη χρήση του όρου από ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, νευρολόγους και ψυχιάτρους.

Δυσλεξία σημαίνει εξαιρετική δυσκολία στην επεξεργασία του γραπτού λόγου και κατά συνέπεια δυσκολία στην Ανάγνωση, δυσανάλογα επίμονη προς την ηλικία και το νοητικό δυναμικό του μαθητή, και επίσης επίμονη αδυναμία στην εκμάθηση της Ορθογραφίας των λέξεων και στην αυτοματοποίηση της Ορθογραφικής Ικανότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!Η δυσλεξία δεν επιφέρει ούτε διανοητική καθυστέρηση, ούτε διαταραχή των αισθήσεων.

Το άτομο με διάγνωση δυσλεξίας :

  • Δυσκολεύεται στην ανάγνωση, στη γραφή και στην ορθογραφία.
  • Διαταράσσεται ο προσανατολισμός του.
  • Δυσχεραίνεται η αντίληψη της αλληλουχίας.
  • Εμφανίζει δευτεροπαθή ψυχολογικά προβλήματα.

 Πώς αντιμετωπίζουμε την Δυσλεξία;

Με την βοήθεια της Νευροανάδραση και της Βιανάδρασης στο κέντρο «ΑΥΤΟΪΑΣΗ» δημιουργούμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται πάντα με παράλληλη ψυχολογική υποστήριξη του δυσλεξικού παιδιού και των γονιών του. Μέσω των ειδικών διαδραστικών πολυμεσικών εφαρμογών μας, ο μαθητής αναπτύσσει ευχάριστα τις δεξιότητες του, ανεβάζοντας τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής του.

Στόχος μας, η ενεργητική στάση τόσο του παιδιού όσο και των γονιών του στην αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας, ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της απογοήτευσης.

Διαταραχές στα παιδιά

Πληροφορίες

Απορίες - Ερωτήσεις ;

Για περισσότερες πληροφορίες ή απαντήσεις στις απορίες σας επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας .

Send message

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment