Που βοηθάει η βιοανάδραση

Που βοηθάει η βιοανάδραση

Που βοηθάει η βιοανάδραση

ΠΟΙΕΣ ΨΥΧΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;

Συμπαθητική Διέγερση του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος, Καρδιοαγγειακή και αναπνευστική λειτουργία, θερμοκρασία σώματος, εγκεφαλικά κύματα, μυϊκή ένταση, επίπεδα άγχους κτλ.

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ;

Το άτομο ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ και ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ τις φυσιολογικές του λειτουργίες και αντιλαμβάνεται τον τρόπο που η ψυχική του διάθεση τις επηρεάζει. Με την βοήθεια του ψυχολόγου ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ώστε να «ρυθμίζει» και να«ελέγχει» το πρόβλημα μόνος του, με την δική του δύναμη, χωρίς την χρήση φαρμάκων. Η Βιοανάδραση σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, απαιτεί όμως την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗτου θεραπευόμενου.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;

Το άτομο συνδέεται με το μηχάνημα με την βοήθεια ειδικών ηλεκτροδίων/ αισθητήρων, που τοποθετούνται στα ακροδάχτυλα των χεριών του, στο διάφραγμα, ή στην επιφάνεια της κεφαλής. Οι αισθητήρες μεταδίδουν τα σήματα των φυσιολογικών του λειτουργιών σε ειδική οθόνη με την μορφή γραφήματος ή εικόνας, τα οποία το άτομο παρακολουθεί. Εφαρμόζοντας διάφορες τεχνικές για την μείωση της συμπαθητικής διέγερσης του νευρικού συστήματος, για σωστή αναπνευστική λειτουργία, όπως και τεχνικές που βοηθάνε στην διαστολή των αγγείων και την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, παρακολουθεί στην οθόνη το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Η πληροφόρηση που λαμβάνει το άτομο είναι άμεση, και η εικόνα λειτουργεί

«ως καθρέπτης του εσωτερικού του εαυτού».

ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΝΔΡΑΣΗ;

Η μέθοδος αυτή

  • ΔΕΝ βλάπτει την υγεία,
  • ΔΕΝ έχει παρενέργειες,
  • ΔΕΝ εκπέμπει ραδιενέργεια που μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό του ατόμου,
  • ΔΕΝ οδηγεί σε εξάρτηση και είναι ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
  • Τα αποτελέσματα διαρκούν για πάντα
  • Είναι εκπαιδευτική διαδικασία άρα βοηθάει σε όλους 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment