ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ
ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ

Ο τρόπος με τον οποίον η Νευροανάδραση πετυχαίνει όλα αυτά τα θεαματικά αποτελέσματα είναι απίστευτα απλός. Το μόνο που έχει να κάνει ο θεραπευόμενος  είναι ……να παίξει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει τα χέρια του, κάποιο joystick ή πληκτρολόγιο. Ο «παίκτης» χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο τα εγκεφαλικά του κύματα! Ναι καλά διαβάσατε…., με την βοήθεια ενός διασκεδαστικό  ηλεκτρονικό παιχνίδι έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

Συγκεκριμένα, ο εξεταζόμενος κάθεται αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα και μπροστά του έχει μία μεγάλη οθόνη συνδεδεμένη με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο «τρέχει» το video game. Ο «προπονητής» ψυχολόγος επεξηγεί τους κανόνες και το στόχο του παιχνιδιού και βοηθάει στον εκπαιδευόμενο με τις οδηγίες του. Ο «παίκτης» είναι συνδεδεμένος με ειδικά ηλεκτρόδια στο κεφάλι τα οποία τοποθετούνται με την βοήθεια ειδικό gelαγωγιμότητας στην επιφάνεια του κεφαλιού.  Αυτά τα ηλεκτρόδια αναγνωρίζουν, εντοπίζουν, καταγράφουν και μετατρέπουν τα εγκεφαλικά κύματα σε ηλεκτρονικό σήμα έτσι ώστε να μπορούνε να «μετακινούνε» τα αεροπλάνα, τα αυτοκίνητα, τα ζωάκια, τους ανθρώπους, τους πρωταγωνιστές δηλαδή του ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού μετακινούνται και πετυχαίνουν τον στόχο τους μόνο όταν τα επιθυμητά εγκεφαλικά κύματα ενεργοποιηθούνε. Έτσι και η παραμικρή ενεργοποίηση των επιθυμητών συχνοτήτων «επιβραβεύεται» με το να πετυχαίνουμε το στόχο του παιχνιδιού. Σταδιακά το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει μέχρι οι εγκεφαλικές συχνότητες να «ρυθμιστούνε» στα φυσιολογικά επίπεδα, και με την σειρά τους να βοηθήσουν τον άνθρωπο στην καθημερινότητα του.

Ουσιαστικά, η Νευροανάδρασης είναι ένα κανονικό ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, το οποίο όμως χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικό σκοπό . Εκπαιδεύει τα εγκεφαλικά μας κύματα να λειτουργούνε στις επιθυμητές συχνότητες και να μας κάνουν με την σειρά τους πιο αποτελεσματικούς, πιο ενεργητικούς, πιο συγκεντρωμένους, πιο τολμηρούς, πιο διεκδικητικούς κτλ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment