Καθοδηγούμενη Φαντασίωση

Καθοδηγούμενη Φαντασίωση

Καθοδηγούμενη Φαντασίωση

Ειδική άσκηση χαλάρωσης,  που ενεργοποιεί μέσω της φαντασιακής και νοερής αναπαράστασης εικόνων και καταστάσεων, συγκεκριμένες περιοχές του εγκέφαλου, που σε συνδυασμό με τεχνικές αναπνοής δημιουργεί αίσθημα απόλυτης χαλάρωσης στον θεραπευόμενο καθώς ο εγκέφαλος αποδίδει συναισθήματα ηρεμίας και αγαλλίασης που απλώνονται σε όλο το σώμα, ακόμη και σε περιοχές που ταλανίζονται από χρόνιους πόνους.

Η φαντασία μας είναι ατελείωτη και το μυαλό μας μπορεί να μας πάει όπου θέλουμε ότι ώρα το θελήσουμε. Μπορεί το σώμα μας να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να περιορίζεται η μετακίνησή του από πολλούς παράγοντες, αλλά το μυαλό μας δεν το περιορίζει τίποτα απολύτως, μόνο…. εμείς οι ίδιοι. Το να μάθουμε να κατευθύνουμε τις σκέψεις μας εκεί που επιθυμούμε είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη δεξιότητα στην οποία μπορούμε να εκπαιδευτούμε και να την εφαρμόσουμε στην καθημερινότητα μας όποτε το θελήσουμε ή όποτε προκύψει η ανάγκη, έτσι ώστε να μη είμαστε αιχμάλωτοι των σκέψεων μας αλλά αφεντικά.

Το τι χαλαρώνει τον καθέναν μας είναι τόσο μοναδικό, όσο μοναδικοί είμαστε σαν άνθρωποι. Πρέπει ο καθένας να το ανακαλύψει και να προσπαθήσει να κατευθύνει το μυαλό του, τις σκέψεις του και οι εικόνες προς τα εκεί. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το καταφέρετε, ζητήστε βοήθεια από κάποιον ειδικό να σας βοηθήσει και να σας κατευθύνει μέχρι να εξοικειωθείτε με την διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment