Ψυχολόγος Θεσσαλονίκη

Ψυχολόγος Στεφανία Καρκαμάνη
PSUCHOLOGOS-STEFANIA-KARKAMANI

Σπουδές – Κατάρτιση

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής το 2010 και την ίδια χρονιά απέκτησα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η αρχική μου μετεκπαίδευση επικεντρώθηκε στις μαθησιακές δυσκολίες και στις διαταραχές συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων. Το 2015 έγινα δεκτή με υποτροφία στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μάθηση και Συναίσθημα σε Νέους και Ηλικιωμένους» του Α.Π.Θ. (πρώην «Γνωστικής Ψυχολογίας), από το οποίο αποφοίτησα με άριστα. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού πραγματοποίησα την διπλωματική μου εργασία με θέμα την επιρροή του συναισθήματος στις αποφάσεις ηθικής συνείδησης. Επίσης,συμμετείχα σε έρευνα σχετική με την πρώιμη γνωστική άνοια και το Alzheimer’s και εκπαιδεύτηκα στην χορήγηση γνωστικών δοκιμασιών. Τέλος,μετεκπαιδεύτηκα στις μεθόδους της Βιοανάδρασης και της Νευροανάδρασης,
οι οποίες στοχεύουν στην επανάκτηση της φυσιολογικής και συναισθηματικής
ισορροπίας του ατόμου και εφαρμόζονται σε συνδυασμό με γνωστική
ψυχοθεραπεία.

Εμπειρία

Η εμπειρία μου ξεκίνησε από την πρακτική μου άσκηση στο Πρόγραμμα Οικογένειας της αποτοξινωτικής κοινότητας του Κ.Ε.Θ.Ε.Α., Ιθάκη. Εκεί εκπαιδεύτηκα στην ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, καθώς και στον
συντονισμό ομάδων. Παράλληλα παρακολουθούσα βιωματικά προγράμματα και σεμινάρια σχετικά με την ψυχολογία παιδιών και εφήβων και, αφού κατέληξα να πάρω το πτυχίο μου με την κατεύθυνση της Σχολικής-Εξελικτικής Ψυχολογίας, η δουλειά μου επικεντρώθηκε για κάποια χρόνια σε αυτές τις ηλικίες, καθώς και στην συμβουλευτική γονέων. Εργάστηκα εθελοντικά σε μονάδες φιλοξενίας όπως το ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα» και έπειτα εργάστηκα ως σχολική ψυχολόγος σε ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες. Έτσι ασχολήθηκα με την εκπαίδευση καθηγητών στις μεθόδους διδασκαλίας και την παιδαγωγική προσέγγιση που χρειάζονται τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και με την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών, μέσω ομαδικών συναντήσεων και ψυχοθεραπευτικών παιχνιδιών. Οργάνωσα ομάδες  συμβουλευτικής γονέων και πραγματοποίησα ατομικές παρεμβάσεις σε περιπτώσεις κατάθλιψης, βίαιης συμπεριφοράς, αναπτυξιακών διαταραχών, πένθους κ.ά.

Το 2014 ξεκίνησα να εργάζομαι παράλληλα στην Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδа», όπου δούλεψα με παιδιά με αυτισμό, νοητική υστέρηση, εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down κ.ά. Έπειτα, για κάποια χρόνια πριν την ένταξή μου στην ομάδα της Αυτοίασης, εργάστηκα ιδιωτικά. Εκτός από ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων και συμβουλευτική γονέων, άσκησα την γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία ενηλίκων και πραγματοποίησα προληπτικούς ελέγχους για την πρώιμη γνωστική άνοια και το Alzheimer’s σε ηλικιωμένους.

Η Ψυχολογία είναι ένας κλάδος που απαιτεί συνεχή ενημέρωση και συνεχή προσπάθεια για εξέλιξη γι’ αυτό θεωρώ πως η κατάρτιση είναι δια βίου ενασχόληση για ένα ψυχολόγο. Από την άλλη, η λογοτεχνία αποτέλεσε για εμένα το μέσο έκφρασης των αποσταγμάτων της μέχρι τώρα εξέλιξής μου και η έκδοση μυθιστορημάτων έγινε ο τρόπος μου να τα επικοινωνήσω. Το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Λάχεσις» κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, ενώ το δεύτερο βιβλίο που αποτελεί τη συνέχεια, λέγεται «Νέμεσις, Η τιμωρία της Κλωθούς» και κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Λογότεχνον.

Κέντρο Αυτοϊαση

Ζητήστε ραντεβού

Εάν χρειάζεστε ραντεβού ή να ρωτήσετε οτιδήποτε σχετικά , είμαστε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί  μας.

Send message

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Post comment